Activiteiten agenda

De activiteiten die het dorpshuis organiseert tref je hier aan. De beschikbaarheid van de zalen om te huren zie je hier NIET. Ga daarvoor naar Beschikbaarheid zalen agenda.

Zelf iets organiseren?

Heb je een idee voor een leuke (openbare) activiteit? Neem dan het heft in handen en vraag  hoe je het kunt organiseren. Stuur een mailtje naar info@dorpshuisdeleeuw.nl.

sep
23
za
Burendag: Koffie met taart voor het hele dorp
sep 23 @ 10:00 – 13:00

Burendag 2023 wordt dit jaar iets anders aangepakt dan u gewend bent. De Dorpslunch, zoals u die al een paar jaar kent, wordt dit jaar ‘Een Koffie-met-Taart-Ochtend’. Op zaterdag 23 september in dorpshuis De Leeuw, in het café en op het terras, tussen tien en één. Iedereen kan zo binnenlopen. En voor de taart geldt: ‘zolang de voorraad strekt ‘. Dus zorg dat je erbij bent. Onze ‘Koffie-met-Taart-Ochtend’ wordt gesponsord door het Oranjefonds. Het Oranjefonds stelt namelijk subsidie beschikbaar voor het organiseren van een Burendag-activiteit. Goede buren zijn belangrijk, zoals het spreekwoord al zegt. En waar leer je elkaar beter kennen? Juist: in dorpshuis De Leeuw!

sep
25
ma
Muziek maken
sep 25 @ 18:30 – 20:30

Heb je interesse in muziek maken of ben je benieuwd hoe je dorpsgenoten dat doen?
De Rijdende Popschool organiseert een optreden, kom kijken en genieten en wellicht is jou gevoelige snaar geraakt!
Aanvang 18:30 uur tot 20:30 uur.

sep
30
za
Dorpshuissessies
sep 30 @ 20:00 – 00:00

In het dorpshuis van Garmerwolde zal op zaterdag 30 september de derde van een serie van vier Dorpshuissessies-avonden dit jaar plaatsvinden. Als vanouds met drie bands. Hoewel de toegang gratis is, wordt een financiële bijdrage in de (digitale) fooienbus bij de uitgang bijzonder gewaardeerd. Zo kunnen er in de toekomst weer nieuwe sessies georganiseerd worden.

De bands
De avond begint om half negen met een optreden van Creativists, sinds kort bekend onder de naam Archivists, de familie-band van Igor uit Ten Boer. Vader Igor speelt met z’n zoons Tristan (15 jaar) en Boris (10 jaar) een energieke mix van jazzy, funky songs met een hardrock nummer hier en wat latin nummers daar. Vooral covers. Een aangename set waarop lekker te dansen valt.

Dan is er Sabine, genoemd naar zangeres/pianiste Sabine. Merlijn op bas en Rutger op drums vormen de ritmesectie van de band. Sabine’s Nederlandse popliedjes hebben pakkende melodieën met teksten over diepere gevoelens. Muziek om op te dansen want de live sound van de band wordt ondersteund door electronica met uiterst dansbare beats.

De hoofdattractie van de avond: The Brothel Brothers & The Maradonas. Een legendarische band uit Groningen en omgeving. We weten nog niet met z’n hoevelen ze zullen komen en zelf weten ze dat waarschijnlijk ook pas als ze de tourbus naar Garmerwolde instappen. Ze zijn in elk geval met z’n velen en ze spelen een vette mix van oude hits, danskrakers uit de vijftiger-, zestiger en zeventiger jaren en onweerstaanbare meezingers. Een echte feestband met alle toeters en bellen die daarbij horen. Dat wordt gezellig tot in de late uurtjes.

Meer info: https://dorpshuissessies.nl/

okt
6
vr
Dorpsborrel met kok!
okt 6 @ 17:00 – 22:00

Eerste van de maand is er weer een dorpsborrel!

met kok die een lekkere maaltijd verzorgd, nadere info volgt

nov
3
vr
Dorpsborrel in het café @ Dorpshuisdeleeuw
nov 3 @ 17:00 – 22:00
nov
25
za
Dorpshuissessies @ Dorpshuisdeleeuw
nov 25 @ 20:00 – 23:30

Met optredens van:

Jildou – Songs met begeleiding van gitaar

 

Starling Days – brengt sfeervolle melodieuze luisterliedjes

 

Hister – een rock duo uit Groningen. Ze spelen puntige rocksongs

Kijk voor uitgebreide informatie op de website van dorpshuissessies

dec
1
vr
Dorpsborrel
dec 1 @ 17:30 – 21:00
Dorpsborrel

vrijdag 1 december is alweer de laatste dorpsborrel (17:30 uur t/m 21:00 uur) van het jaar. 

Kom vrijdag  1 dec gezellig langs! 

 Voor deze laatste dorpsborrel komt OSO een lekkere Surinaamse maaltijdsoep maken een echte Saoto. Daarnaast maakt Ty van OSO heerlijke cocktails en alcoholvrije mocktails!

Wie durft al dit lekkers een te proberen?

dec
17
zo
Kerst instuif!
dec 17 @ 17:00 – 22:00
mrt
1
vr
Dorpsborrel en karaoke @ Dorpshuis de Leeuw Garmerwolde
mrt 1 @ 19:30 – 22:00

Komende vrijdag is er een dorpsborrel met kok en aansluitend karaoke in de grote zaal. Vraag je favoriete nummer aan en zing mee met de tekst op het grote scherm. Voor de jongsten heeft Eefje een lijstje voorbereid, waarna we vervolgen met actuele hits en eindigen in de jaren ’70 en ’80.