Welkom bij Dorpshuis de Leeuw

Dorpshuis De Leeuw Garmerwolde is de plek voor dorpsactiviteiten voor de dorpsbewoners. Het is ook de plek waar iedereen een zaal kan huren.

Wij zijn weer open na de verbouwing en inmiddels is het dorpshuis officieel geopend!

Nieuwe coranamaatregelen per 14 december 2020

Van 15 december 2020 tot 19 januari 2021 is het dorpshuis gesloten i.v.m. de aangekondigde coronamaatrdegelen.

Persconferentie van 17 november 2020

In de persconferentie van de regering van 17 november is aangekondigd dat de maatregelen van 3 november eindigen op woensdag 18 november om 24:00 uur. De maatregelen van de gedeeltelijke lockdown van 13 oktober blijven van kracht.

Persconferentie van 3 november 2020

In de persconferentie  van 3 november is o.a. aangekondigd dat buurthuizen de komende 14 dagen gesloten worden.  Dat betekend voor het dorpshuis dat we dicht zijn van woensdag 4 november 22:00 uur tot en met woensdag 18 november. Tot nader order treden de regels van de “gedeeltelijke lockdown”. dan weer in werking. Bericht van de overheid.

Corona, gedeeltelijke lockdown – Wat betekenen de maatregelen voor ons dorpshuis?

Het kabinet heeft 13 oktober besloten dat strengere maatregelen nodig zijn voor het terugdringen van covid-19.

De nieuwe maatregelen gaan op 14 oktober om 22:00 uur in. De maatregelen gelden in ieder geval tot 27 oktober, daarna wordt er gekeken hoe het staat met het aantal besmettingen.

Het kabinet noemt het pakket maatregelen een ‘gedeeltelijke lock-down’.

Wat betekent dit voor buurt- en dorpshuizen?

Voor de basis regels geldt nog steeds dat we in de grote zaal maximaal 30 en in de kleine zaal 10 personen ontvangen, waarbij een gezelschap uit maximaal 4 personen mag bestaan. De bezoekers krijgen een vaste zitplaats op 1,5 meter afstand. Ook wordt u gevraagd de gezondheidscheck in te vullen en uw gegevens(naam en telefoonnummer) achter te laten. Desinfecteer uw handen bij binnenkomst (materiaal is hiervoor aanwezig).

Per 14 oktober: Horeca activiteiten zijn niet meer toegestaan. De keuken en beide bars zijn dus gesloten. Verenigingen en andere huurders zijn nog welkom mits uiteraard iedereen zich aan de regels houdt.

Mondkapjes wordt dringend geadviseerd in de loopruimtes, dus bij binnenkomst en andere momenten dat u loopt door het dorpshuis. Op uw zitplaats mag deze weer af.

Bekijk hier de volledige regels zoals ze vanaf 14 oktober gelden voor het dorpshuis.

Grote of kleine zaal

De grote zaal is de perfecte zaal voor je vergadering, bijeenkomst, bandje, uitvoering of (dans)feestje. De kleine zaal is een gezellig café, helemaal voor jezelf, de ideale plek voor een feestje, borrel of familiedag. 

Dorpshuis De Leeuw heeft geen winstoogmerk, en is dus niet duur. Sterker nog, zo voordelig huur je nergens een zaal.

Dicht bij de stad Groningen

Garmerwolde ligt op fietsafstand van de stad Groningen. Neem de FietsroutePLus, het snelfietspad over de Stadsweg door de landerijen. Reis je met het openbaar vervoer? De bus stopt bijna voor de deur.
Kom je liever met de auto? Er is vlakbij De Leeuw beperkt parkeergelegenheid langs de weg en iets verderop langs de omringende wegen.

Lees meer over het huren van een zaal in dorpshuis De Leeuw

dorpshuis-De-Leeuw-Garmerwolde