Activiteiten agenda

De activiteiten die het dorpshuis organiseert tref je hier aan. De beschikbaarheid van de zalen om te huren zie je hier NIET. Ga daarvoor naar Beschikbaarheid zalen agenda.

Zelf iets organiseren?

Heb je een idee voor een leuke (openbare) activiteit? Neem dan het heft in handen en vraag  hoe je het kunt organiseren. Stuur een mailtje naar info@dorpshuisdeleeuw.nl.

sep
17
za
Garagesale Garmerwolde @ Garmerwolde, het hele dorp
sep 17 @ 10:00 – 14:00

GaragesaleZaterdag 17 september 2022, 10.00 – 14.00 uur .
De deelnemende adressen zijn te herkennen aan slingers, versiering of een bordje in de tuin. Alle adressen zijn goed bereikbaar, zowel lopend, fietsend als met de auto.

Het startpunt is Dorpshuis De Leeuw aan de Oude Rijksweg 6. Vanuit daar kunt u bepalen in welke volgorde u de deelnemende adressen bij langs wilt gaan. Voor het gemak delen we Garmerwolde voor de garagesale even op in Oost en West.

U kunt vanaf het dorpshuis beginnen aan Oostkant bij de Grasdijkweg 8 of Geweideweg 11. Aan de Westkant (oversteken N360) is dit bij Dorpsweg 11. Vanuit de richting Thesinge kunt u het beste beginnen ter hoogte van de dorpsweg 66 of de adressen in W.F. Hildebrandstraat.

Koffie, thee, pauze

Wilt u tussendoor even de voetjes laten rusten?
In Garmerwolde Oost kunt u voor een kopje koffie of thee terecht in het café van Dorpshuis de Leeuw aan de Oude Rijksweg 6 tussen 10 en 14 uur.

In Garmerwolde West kunt u hiervoor terecht bij Inspiratie- café OSO bij de kerk aan de Dorpsweg 69 (geopend tussen 10 en 18 uur).

Adressen Garmerwolde Oost

Grasdijkweg 8: Tuin
Grasdijkweg 15: Voorzijde huis
Grasdijkweg 13: Voorzijde/ oprit, bij regen aan zijkant huis
Grasdijkweg 9: Tuin
Grasdijkweg 5: Tuin
Grasdijkweg 3: Voorzijde huis
Grasdijkweg 1: Oostkant huis/ garage/ oprit
Geweideweg 15: Voorzijde huis
Geweideweg 11: Voor op het erf/ in de schuur

Adressen Garmerwolde West

Dorpsweg 11: Voor, in en naast garage
Dorpsweg 34: Tuin
Koningsheert 2: Voorzijde huis/ garage aan het pleintje
Koningsheert 5
Dorpsweg 66: Oprit en voortuin
W.F. Hildebrandstraat 22: Voortuin/ bij voordeur
W.F. Hildebrandstraat 35: Oprit/ garage
W.F. Hildebrandstraat 37: In/ voor garage
W.F. Hildebandstraat 39
W.F. Hildebrandstraat 59: Oprit/ garage
Meester Rijkensstraat 4: Onder carport
Meester Rijkensstraat 1: Voorzijde huis/ carport
L. v.d. Veenstraat 1: Voorzijde huis/ oprit
L. v.d. Veenstraat 6: Voorzijde huis/ oprit
L. v.d. Veenstraat 16: Voortuin (Bij regen binnen: via voordeur)
L. v.d. Veenstraat 20: Voorzijde huis/ oprit

Bereikbaarheid van de organisatie tijdens de garagesale: 06-28079655 . Bel bij calamiteiten tijdens de garagesale eerst 112 en daarna de organisatie. 

sep
24
za
Dorpslunch @ ouderijksweg 6
sep 24 @ 12:00 – 15:00
okt
7
vr
Dorpsborrel @ ouderijksweg 6
okt 7 @ 17:00 – 22:00

Hou je van koken en wil je eens tijdens de dorpsborrel koken?

meld je aan via info@dorpshuisdeleeuw.nl

 

okt
22
za
Klusdag
okt 22 @ 09:00 – 13:30

Op 22 oktober wordt in Garmerwolde weer de halfjaarlijkse klusdag gehouden. ‘s Morgens rond 9 uur starten we met koffie bij het dorpshuis, waarna de klussen verdeeld zullen worden. Een leuke, actieve en gezellige manier om je in te zetten in en voor het dorp. Voor informatie kan je contact opnemen met Simone 06 138 60 540.

nov
12
za
Popquiz @ Dorpshuis de Leeuw
nov 12 @ 19:30 – 23:30
nov
26
za
Dorpshuissessies @ Dorpshuis de Leeuw
nov 26 @ 20:00 – 23:45

Programma:

Duco

Spotless Mind

Reverse Cowgirls

dec
2
vr
Dorpsborrel @ Dorpshuisdeleeuw
dec 2 @ 17:30 – 23:00

De plek om samen even bij te praten met een drankje!

achter de bar staan vanavond: Maud en Jan Willem

in de keuken: een liefhebber om te koken mag zich nog melden!

sep
23
za
Burendag: Koffie met taart voor het hele dorp
sep 23 @ 10:00 – 13:00

Burendag 2023 wordt dit jaar iets anders aangepakt dan u gewend bent. De Dorpslunch, zoals u die al een paar jaar kent, wordt dit jaar ‘Een Koffie-met-Taart-Ochtend’. Op zaterdag 23 september in dorpshuis De Leeuw, in het café en op het terras, tussen tien en één. Iedereen kan zo binnenlopen. En voor de taart geldt: ‘zolang de voorraad strekt ‘. Dus zorg dat je erbij bent. Onze ‘Koffie-met-Taart-Ochtend’ wordt gesponsord door het Oranjefonds. Het Oranjefonds stelt namelijk subsidie beschikbaar voor het organiseren van een Burendag-activiteit. Goede buren zijn belangrijk, zoals het spreekwoord al zegt. En waar leer je elkaar beter kennen? Juist: in dorpshuis De Leeuw!

sep
25
ma
Muziek maken
sep 25 @ 18:30 – 20:30

Heb je interesse in muziek maken of ben je benieuwd hoe je dorpsgenoten dat doen?
De Rijdende Popschool organiseert een optreden, kom kijken en genieten en wellicht is jou gevoelige snaar geraakt!
Aanvang 18:30 uur tot 20:30 uur.

sep
30
za
Dorpshuissessies
sep 30 @ 20:00 – 00:00

In het dorpshuis van Garmerwolde zal op zaterdag 30 september de derde van een serie van vier Dorpshuissessies-avonden dit jaar plaatsvinden. Als vanouds met drie bands. Hoewel de toegang gratis is, wordt een financiële bijdrage in de (digitale) fooienbus bij de uitgang bijzonder gewaardeerd. Zo kunnen er in de toekomst weer nieuwe sessies georganiseerd worden.

De bands
De avond begint om half negen met een optreden van Creativists, sinds kort bekend onder de naam Archivists, de familie-band van Igor uit Ten Boer. Vader Igor speelt met z’n zoons Tristan (15 jaar) en Boris (10 jaar) een energieke mix van jazzy, funky songs met een hardrock nummer hier en wat latin nummers daar. Vooral covers. Een aangename set waarop lekker te dansen valt.

Dan is er Sabine, genoemd naar zangeres/pianiste Sabine. Merlijn op bas en Rutger op drums vormen de ritmesectie van de band. Sabine’s Nederlandse popliedjes hebben pakkende melodieën met teksten over diepere gevoelens. Muziek om op te dansen want de live sound van de band wordt ondersteund door electronica met uiterst dansbare beats.

De hoofdattractie van de avond: The Brothel Brothers & The Maradonas. Een legendarische band uit Groningen en omgeving. We weten nog niet met z’n hoevelen ze zullen komen en zelf weten ze dat waarschijnlijk ook pas als ze de tourbus naar Garmerwolde instappen. Ze zijn in elk geval met z’n velen en ze spelen een vette mix van oude hits, danskrakers uit de vijftiger-, zestiger en zeventiger jaren en onweerstaanbare meezingers. Een echte feestband met alle toeters en bellen die daarbij horen. Dat wordt gezellig tot in de late uurtjes.

Meer info: https://dorpshuissessies.nl/