Bouwnieuws

De verbouwing is begonnen!

  • De verbouwing is begonnen. In de eerste week van april is Havenga gestart. Lang genoeg gewacht en vergaderd, vonden we. Vijf jaar alweer, als je even terugkijkt. Hoewel we het NAM-contract nog niet terug hebben gezien met alle handtekeningen erop zijn we er voor honderd procent van overtuigd dat dit geen weken meer zal duren. Nadat medewerkers van Havenga en Dekker-Struik (onze installateur) diverse apparatuur losgekoppeld hadden kon verhuisbedrijf Mast de inboedel netjes inpakken en naar de tijdelijke opslag brengen. Natuurlijk alleen datgene dat we weer willen gaan gebruiken. De rest is zoveel mogelijk verkocht.
  • Inmiddels hebben we alle vergunningen binnen.
  • Het hele bouwtraject, het slopen en de nieuwbouw van het achterhuis en het versterken en renoveren van het voorhuis, gaat ongeveer een jaar in beslag nemen. Volgend jaar om deze tijd verwachten we dorpshuis De Leeuw feestelijk te kunnen heropenen.
  • Alle verenigingen en clubs zitten komend jaar in Het Geweidehof van de familie Van Zanten.
  • Direct na Pasen begint een gespecialiseerd bedrijf (Krans uit Stadskanaal/Nieuw Buinen ) met de asbestsanering, Aansluitend wordt dan het voorhuis van binnen helemaal gestript (café, keuken, zij-zaal en de zolders daar boven). Daarna start de sloop van het achterhuis (grote-zaal, toiletten en entree). Dit strippen en slopen gebeurt ook door Krans.

Het Bouwteam, Henk Vliem

Deel dit bericht