Renovatie gaat beginnen!

het gaat beginnen: 1 april start de verbouw en is het dorpshuis gesloten!

Wat is er de laatste tijd gebeurd? En wat zijn we van plan?  Wel, een paar dingen zijn zeker het vermelden waard:

 • € 50.000 subsidie
  medio vorig jaar hebben we een subsidieaanvraag ingediend bij de Nieuwbouwregeling-NAM. Omdat we het achterhuis van De Leeuw gaan afbreken en opnieuw opbouwen, kwamen we in aanmerking voor deze subsidie. De nieuwbouw moet dan wel, bouwtechnisch gezien, aan allerlei eisen voldoen. Begin deze week (12 maart) hoorden we dat onze nieuwbouwplannen zijn goedgekeurd en dat we ruim € 50.000,- subsidie krijgen;
 • Inventarisatie; wat hebben we nodig?
  verder hebben we grondig geïnventariseerd wat er zoal nodig is (of gewenst) aan nieuwe inrichting: tafels, stoelen, gordijnen, vitrage, keukenapparatuur, koffiezetmachines, enzovoort. Tot aan koffielepeltjes toe. Al met al gaat het om forse bedragen.
 • Aanvraag hypotheek goedgekeurd 
  medio februari hebben we bij het Fonds Nieuwe Doen een aanvraag ingediend voor een hypotheek en voor een overbruggingskrediet/bouwdepot. Dit voor het geval dat we tijdelijk extra geld nodig mochten hebben. Die aanvraag is in principe goedgekeurd. Het Fonds Nieuwe Doen is een fonds ingericht door de Provincie (Programma Leefbaarheid). Het kent ‘soepele’ voorwaarden, zodat het precies bij ons past.
 • Financiering in principe rond
  de financiering van ons totale project is daarmee in principe rond. Een hypotheek van maximaal € 100.000,-  willen we als sluitpost gebruiken. Als de begrotingspost Onvoorzien meevalt dan is er minder hypotheek nodig. En omgekeerd.
 • het hele bouwbudget omvat nu circa € 1,4 mln. waarvan een kleine negen ton uit de diverse NAM- potjes komt, zoals het programma ‘Versterking Dorpshuizen’, het programma ElkDorpeenDuurzaamDak en de Nieuwbouwregeling.
 • Planning bijgewerkt
  onze planning is weer bijgewerkt. We verwachten nu dat we eind maart de diverse contracten met de NAM en aannemer Havenga zullen ondertekenen;
 • de start van het bouwproject begint dan in de eerste week van april. Als eerste met de asbestverwijdering. De bouwtijd zal circa een jaar zijn.
 • De Leeuw sluit dus per 1 april. Alle verenigingen die gebruikmaken van ons dorpshuis kunnen gedurende de bouwperiode, met ingang van de eerste week van april, terecht op het Geweide Hof van de familie Van Zanten. De boekingen uit de agenda, zoals deze nu bekend zijn en HIER is te zien, worden overgenomen door Vera. Omdat het dorpshuis 2 zalen heeft en het Geweidehof maar 1 kunnen er dubbele boekingen zijn!
 • Neem contact op met Vera als zij dit nog niet heeft gedaan om een andere datum af te spreken: 0505416091 of 0619845116 Mailadres: veravanzanten4@hotmail.com
 • de omgevingsvergunning voor de nieuwbouw van het achterste gedeelte verwachten we begin april.

8 maart 2019

Van de renovatie is ook een interactieve 3D weergave beschikbaar en deze kun je het beste op een computer bekijken. Klik daarvoor op onderstaand plaatje en daarna nog een keer op het plaatje wat je dan te zien krijgt. De interactieve versie wordt dan geladen. Aan de rechterkant van het scherm zie je een pijltje en wanneer je daarop klikt komt er een rijtje van 5 buttons tevoorschijn. Wanneer je op de bovenste button (views) klikt dan krijg je een lijst met scenes en die geven je de mogelijkheid om zowel de buiten- als binnenkant van het dorpshuis te bekijken. De tekening is gemaakt door Maarten Strik.

Deel dit bericht