Ondertekening Programmadocument versterkingsoperatie

Maandag 15 januari is een belangrijke dag! Dan wordt in Ten Boer het Programmadocument Versterkingsoperatie ondertekend, door Diena Tichgelaar, namens het algemeen bestuur van het Dorpshuis, en door mevrouw Berends, gebiedsmanager Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Met deze versterkingsoperatie is een bedrag van naar schatting € 392.000,- gemoeid (excl btw; 20% raming).

In het Programmadocument staat onder meer

  • welke partijen betrokken zijn bij deze versterkingsoperatie
  • welke kosten voor rekening van NCG komen en welke voor onze rekening. NCG (en uiteindelijk dus de NAM) betaalt veel, maar natuurlijk niet onbeperkt alles wat wij wensen Een voorbeeld: wij willen Ledverlichting. Dan betaalt NCG de aanleg van de leiding, want de oude moest gesloopt worden om de buitenmuren te kunnen versterken. Het Dorpshuis betaalt de Ledlamp/fitting, want die Ledlamp willen wij immers in plaats van de oude lamp.

Startdatum

De projectleider van CVW verwacht nu dat de Versterkings- en Renovatie-operatie omstreeks de bouwvakvakantie kan beginnen.

Subsidies

Hoeveel extra subsidies we nog nodig hebben is nu nog niet exact te zeggen omdat we de offertes van de installatiebedrijven nog niet hebben en omdat Havenga Bouw ook een nieuwe offerte moet maken. De oude offerte moet gesplitst moet worden in een gedeelte ‘Versterkingskosten ‘ en een gedeelte ‘Voor rekening dorpshuis’. Verder zijn onze ‘renovatieplannen’ in het afgelopen jaar ook nog iets gewijzigd. Dat moet ook nog verwerkt worden.

Henk Vliem

Deel dit bericht